Udeleženci se bodo preko gledaliških vaj, značilnih za forumsko gledališče, odkrivali probleme, ki jih narodna in verska pripadnost vnašata v njihov vsakdan, in se z njimi soočali. Gre za predpogoj opolnomočenja in s tem pomembno dodano vrednost za ciljno skupino in reševanje njenega problema, ki bo v izvedbeni fazi v obliki sedmih gledaliških predstav ponujal inovativne rešitve predstavljenih težav.

Izražene problematike bodo dramatizirane, javno predstavljene preko igralcev (udeležencev delavnic) in bodo spodbujale javnost oz. gledalce k iskanju rešitev predstavljenih problemov. Gledalci bodo rešitve ali predloge sprememb in reform prediskutirali in jih tudi odigrali. Tako bo meja med igralci in občinstvom zabrisana, saj se bo slednje vključilo v igro in soustvarjalo predstave.

Obenem bomo izvajali legislativno gledališče, s pomočjo katerega so v nekaterih državah sprejeli zakone ali njihove spremembe (Kanada, Brazilija, Velika Britanija). Na podlagi interakcij med gledalci in občinstvom bo strokovnjak iz delovne skupine za zagovorništvo zapisoval seznam konkretnih ovir, predlogov in priporočil reševanja predstavljenih problemov.

Kratek predstavitveni video: Kaj je gledališče zatiranih? (klikni)

Premierna gledališka predstava ENA.KOST:  5. februar 2015 / 19.00 / Manziolijeva palača v Izoli

Ostali termini predstav:

6. februar 2015 / 18.00 / ŠIMC, Mladinski EPI center Piran (Ulica IX. Korpusa 44 a)

13. februar 2015 / 19.00 / Večnamenski prostor Občine Ankaran (Jadranska cesta 42)